18 lucruri frumoase din 2020

Ordinea este aleatorie, ca de obicei 😀

MARY POPPINS (Julie Andrews, 1964), “practically perfect in every way”

1. Primele zile din an la Putna, cu zăpadă, cu rugăciune, colinde, cu prieteni și părinți înțelepți, și mai ales data de 2 ianuarie la Sihăstria Putnei (“pacea și prezentul”)

2. Vizita lui Ale de la Cluj în Praga, în februarie

3. Vizitele lui Constantin și Iulianei, și ale lui Flori și Florin, în ianuarie

4. Lecțiile de franceză din carantină cu Nicolas

5. Prima pască de Paște și primele sarmale de Crăciun! LOL 😀

6. Ultimul proiect (3 luni) la Microsoft, pentru România, și în special ultima zi, pe 30 iunie. Să lucrez doar pentru România mi-a adus o satisfacție enormă. Nu mai contează că am avut 2 slujbe (la grădi 2-3 zile pe săpt) pt o perioadă și dormeam doar 5 ore, oricum a fost o senzație super să angajez oameni pentru țara mea.

7. Cele 3 săptămâni jumate în România, în august, mai ales zilele la piscină, la concertele filarmonicii, la muzeul de Artă și prin grădina botanică, și mai ales, apropierea de Găbița mea iubită. Și nopțile nedormite, cu discuții interesante..

8. Ziua când l-a născut Ale din Praga pe Bertinho (28 octombrie). Adorabil.

9. Vizita spontană în Italia la începutul lui Octombrie, care a fost plină de aventuri (alergat după trenuri, roaming care nu mergea, schimbat bilete de tren etc…). A meritat din plin!

10. Momentul când am descoperit Botanica Coffee Truck, devenit locul meu preferat din Praga. E un mic paradis pe pământ. De acolo mi-am luat și cel mai mare și mai frumos brad din ultimii 15 ani

11. Sushi party de Crăciun cu colegii de la muncă. Și fiindcă restaurantele s-au închis fix în ziua aia (pt că.. deh.. covid), cum zice sis “tutti a casa mia” 😀

12. Dimineața când sis a primit cadourile de Crăciun (cărțile) de pe Amazon și m-a sunat țipând de bucurie 🙂

13. Porecla pe care mi-a pus-o șeful meu: Mary Poppins, “practically perfect in every way” 😀

(Culmea e că prima carte pe care am primit-o în viața mea, la 8 ani, a fost una din seria Mary Poppins. Acum chiar le vreau pe toate) love her!

14. Repetițiile la colindat, “puțin” ilegale, care m-au pus în spiritul Crăciunului (de parcă nu aș fi fost deja de prin octombrie)

15. Momentul când am terminat prima mea pictură. Și a doua. Și a treia. Mă relaxează tare.

16. Ziua când am decis să-i accept pe ceilalți așa cum sunt, să nu am așteptări și să nu mai sufăr pentru lucruri pe care nu le pot schimba. A fost o decizie eliberatoare.

17. Prânzul de Crăciun la mine acasă (din nou tutti a casa mia), cu prieteni mai vechi sau mai noi: 3 fete românce, un român, un francez, un englez și o fată din Belarus 🙂 Combinația ideală pt râs și colindat.

18. Cerul din Praga care uneori îți taie respirația.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s