Despre frică

love-vs-fear-2020

Frica este un sentiment distrugător, frica atrage frică. Frica duce la mânie, furie, resentimente, gelozie, lăcomie…

Îmi amintesc în decembrie, când trebuia să mă duc la festivalul de colinde de la Nuremberg și să ma întâlnesc cu un băiat, îmi era așa de frică, de ce va fi, dacă nu am ce să-i ofer și ce o să creadă despre mine că vin acolo singură; aveam o frică din aceea paralizantă. Frica asta te poate lăsa într-o stare în care nu poți, pur și simplu, să faci nimic. Iar dacă nu aș fi mers acolo, aș fi ratat una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea!

Am avut atunci o persoană care a vorbit cu mine despre frică și mi-a zis să fiu cu dragoste în sufletul meu, cu inima deschisă, să transmit energie bună, și orice s-ar întampla, atâta timp cât eu sunt ok cu mine și bineînțeles cu Dumnezeu, nimic nu ma poate atinge. În momentul ăla mi-am dat seama cum să scap de fricile mele. Prin IUBIRE. O vibrație de iubire creează pace, fericire, bucurie, grijă pentru ceilalți, compasiune, rugăciune.

Revin la ziua de astăzi. Suntem în mijlocul unei crize, de fapt nici măcar nu știm dacă e mijlocul, poate e doar începutul; unei crize de sănătate publică, socială, și în scurt timp, cred că și economică.

Eu sunt o persoană pozitivă și optimistă în general, dar azi dimineață, dupa aproape o saptămână de stat în casă și după ce am citit cifrele cu persoanele afectate de virus, am simțit așa o panică pe care rareori am mai simțit-o.

Și atunci mi-am reamintit cuvintele colegei mele, care nu e creștina ci doar meditează, ea mi-a zis că frica este un sentiment foarte distrugător, creează boli și poate paraliza orice celulă a ființei noastre. Și atrage mai multă frică. Nu știm care va fi deznodământul acestei povești cu virusul, dar panica nu ne ajută în niciun caz.

Trebuie să ne păstrăm simțul realității de zi cu zi și al măsurii. Și atunci ce facem? Cu ce înlocuim frica și vibrația asta negativă? Fricii i se opune IUBIREA. Și atunci mi-am dat seama că da, să avem dragoste pentru tot din jurul nostru, inclusiv pentru oamenii care au murit, inclusiv pentru oamenii care trăiesc, și pentru toți din jurul nostru, chiar atunci când ne ducem la magazin. Să le zâmbim, până și prin mască, ochii noștri zâmbesc. Să ne rugăm pentru doctorii și personalul medical din spitale, pentru toți pacienții, și pentru poliția care este pe stradă, să ne rugăm pentru cei care încă lucrează în supermarketuri și coc pâine ca să avem ce mânca, să ne rugam pentru toți oamenii de pe pământ.

Să înlocuim frica cu iubire.

Să fim noi lumina pe care vrem să o vedem în lume.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s