4. Suplimentele in timpul tratamentului de cancer

spoon with pills, dietary supplements on vegetables background

As vrea sa scriu despre suplimentele pe care le-am luat in timpul tratamentului, dupa tratament si pe care le iau acum, la 2 ani jumate dupa operatie.

Deci, sa incep cu cele luate in timpul tratamentului (chimio si radiatii). Atentie, acestea sunt doar pentru informatie, ca sa va faceti o idee, mie astea mi-au fost recomandate de doctori specialisti sau naturopati.

La inceput, am ascultat ce mi-a spus oncoloaga mea, adica sa nu iau nimic. Pentru ca poate influenta tratamentul.  Apoi mi-am mai schimbat parerea 🙂

Dumnezeu mi-a trimis prin Martin, amicul meu, o naturopata care mi-a dat si primele suplimente:

 • Digestive Aid de la Viridian (eu fiind deja pe o dieta vegana, sa se absoarba bine). Sunt enzime digestive.
 • Ulei de peste de la Nordic Naturals.  E un ulei de buna calitate si e verificat sa nu aiba metale grele. Pentru protectia membranei celulare si am mai scris ca uleiul e bun pentru creier. Creierul meu fiind putin ars si uscat de la radiatii, am simtit diferenta chiar din prima zi cand am inceput sa iau.
 • Probiotice puternice, eu am luat si inca iau de la firma GS (de 21 de miliarde), pt ca pastilele alea de chimio (nota : pentru creier nu iti baga-n vena chimio, ci o iei in pastile. E recomandat sa nu o atingi cu mainile, sunt atat de toxice) erau foarte puternice. Probioticele m-au ajutat mult, si acum le mai iau. Nu iau incontinuu, ci fac o cura de o luna (pe an) si apoi cand simt ca ma mai deranjeaza stomacul, le iau iar. Stiu o fata care a avut aceeasi problema ca si mine, si nu a luat nimic pt stomac, si saracuta are acum probleme cu stomacul.
 • Silimarina pentru protectia ficatului. Nu mai stiu ce brand am luat, oricum se gaseste in Romania pe la plafare. Cu cat mai putini agenti de ingrasare, amestecare etc, cu atat mai bine.
 • Dupa prima cura de 6 saptamani radiatii plus chimio, am luat argila pentru detoxifiere. Argila normala de la Algo, din Romania, am luat-o cum scrie pe pachet.
 • In timpul tratamentului, dupa ce am prins curaj, am inceput sa iau si polen de albine din Romania.

Cam atat am luat in prima luna jumate.

Dupa ce am inceput celelalte serii de chimio, am mai luat asa, la recomandarea lui Kate, naturopata mea:

 • Glutathion la pachetele, mai multe detalii am scris in alta postare aici
 • Bioprotect de la Biotic Research cu vitamina C, E si alte chestii, mai multe detalii aici
 • Dupa ce pierdusem in greutate (am pierdut cam 20% din greutatea corpului meu), mi-a dat Worrior Blend, proteina organica, pe care o adaugam in sucuri.
 • Fungimun, un supliment cu ciuperci pentru imunitate de la Ecce Vita.
 • Vitamina D de la Biotics Research, o crema de vitamina D uleioasa pentru o mai buna absorbtie (asta cand a venit toamna/iarna).
 • Altele. Pe unele le-am alternat, dar in continuu de baza au fost cele de la inceput: Digestive Aid, probioticele si uleiul de peste. Pe celelalte, unele nu mi le mai amintesc, dar cred ca trebuie retinut asa: o buna digestie este cruciala, pentru ca cea mai mare parte a energiei o consuma sistemul digestiv; plus uleiul de peste, pentru sustinerea membranei celulare. Dupa cum am scris si in partea de nutritie, am folosit si foarte, foarte mult ulei la salate.
 • Printre altele, m-a ajutat mult si Bitterul Suedez, desigur cumparat din Romania (in forma lichida). Eu l-am pus fiert la bain marie pt 15 minute, ca sa se evapore alcoolul, fiindca atunci cand beau alcool atat de puternic ma doare capul.

Ca sa nu devina prea lung, o sa fac o alta postare despre tratamentele pe care le-am facut dupa ce am renuntat la tratamentul conventional. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s