Cum miroase fericirea…?

happy-smell

Fericirea miroase.

Nu neapărat a ceva, dar știu sigur că miroase 🙂

A patra zi de stat în casă din cauza unei răceli care mi-a luat pur și simplu, mirosul. Știi cum e să te dai cu parfum și să nu îl simți, sau să mănânci rizotto și să nu aibă același gust cremos, cu puțin vin alb? Cum e să nu poți mirosi lumânărica ce arde, scrie pe ea măr și scorțișoară, și nici uleiul esențial de mentă din difuzor; să te piște la ochi dar să nu simți mirosul?

Până acum n-am realizat că de mâncare ne bucurăm prin gust și MIROS. Eu mă plâng că n-am putut “gusta” (mirosi) din tortul meu la propriu, și azi, dupa 20g de vit. C (infuzie, pastile și pudră) și după rugăciunea de seară am “mirosit” din nou 🙂 .

Am simțit cum miroase fericirea. Ce minunați ne-a făcut Dumnezeu, cu toate cele 5 simțuri ale noastre. Și mă gândesc la oamenii care nu pot să audă stropii de ploaie care-mi bat acum în geam; sau muzica lui Vivaldi (sau Josh Groban), sau muzica noastră din biserică, sau colinde…

Sau la cei care nu pot să-și exprime prin cuvinte sentimentele (cât de mult iubesc eu limba noastră!).

Și eu mă plâng că n-am păr pe o treime de cap. Tocmai bine să mă smeresc și să fiu mai recunoscătoare pentru ceea ce am…

Am ochi să văd zăpada căzând din cer, să văd chipul băiatului căruia îi place de mine… Am urechi să aud limba cehă de care m-am plâns atâta timp că nu-mi place. Am grai să spun mamei și tatei “te iubesc”.

Am miros să miros zăpada și gerul de afară, și rizotto-ul de la Vapiano 🙂

Și urechi să aud colindele și zurgălăii noștri românești.

Am atingere să pot simți hârtia catifelată sub creion și textura materialelor din rochițele la reducere 🙂

Și câte mai am… Doamne… de la Tine sunt toate. Nici nu mă gândesc vreodată să-Ți mulțumesc pentru ele sau să mă rog pentru cei ce nu le au.

Dar acum, în seara asta, Doamne, vreau să Te rog, ca în rai și orbii să vadă, muții să vorbească, cei surzi să audă. Iar pentru noi cei care le avem aici pe pământ, să ne dai înțelepciunea ca să atingem mai cu puritate; să avem ochi mai curați; urechi mai iertătoare; și miros nu prea fin, ca să-i putem iubi și pe cerșetorii de la metrou. Și gură și limbi deschise, ca să putem cânta slava Ta.

Multumesc, Doamne, pentru toate. Fericirea mea ești Tu.

Praga, 11 Ianuarie 2019, 23:30

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s