Am terminat o carte! (Partea a saptea si ultima)

soul-keeping

Azi, ultima parte cu citatele mele preferate din cartea “Soul Keeping” de John Ortberg:

“(…) cand ma gandesc la o persoana ca parte din noi, ca parte din mine, sunt miscat sa o binecuvantez.”

Un studiu al unor cercetatori de la Universitatea din Chicago a publicat recent o lista a celor mai nesatisfacatoare slujbe si a celor mai fericite slujbe. “Ceea ce au descoperit este ca slujbele cele mai nesatisfacatorare erau mai bogate dpdv financiar si ofereau un statut mai inalt decat slujbele cele mai fericite. Diferenta? Oamenii in cele mai fericite slujbe aveau un sentiment mai inalt de implinire. Mai putini bani, mai putin statut, dar un sentiment de implinire mai profund. Cel mai important lucru pe care il aduci de la munca nu e salariul. Cel mai important lucru pe care il aduci acasa de la munca e sufletul tau.”

“Cand mor pentru sinele meu, sufletul meu reinvie.”

“Adictia (…) e un fel de cult, un fel de cult contrafacut. (…) Sufletul are nevoie de un centru ca sa-i dea identitate, sa aiba un scop pentru activitatile lui, sa ii dea o speranta si o fundatie. Nu exista o persoana fara angajamente. Un dependent este un exemplu suprem care incearca sa isi satisfaca sufletul prin lucruri gresite.”

“(…) fiti recunoscatori in toate circumstantele.”

“Fiecare dar bun si perfect este de sus.”

“(…) nu poti sa fi recunoscator pentru ceva care crezi ca ti se cuvine, si fara o inima recunoscatoare, sufletul sufera.”

“Sufletul are nevoie de gratitudine. (…) Dar gratitudinea mereu vine dintr-o postura de umilitate.”

“Pentru ca sufletul este cea mai profunda expresie a unei persoane, sufletul este locul celei mai mari dureri. (…) Noaptea neagra a sufletelor este atunci cand sufletul invata sa astepte.”

Orice s-ar intampla o sa fie minunat” (cuvintele lui Dallas Willard).

“Mai mult decat trupuri si apetite, noi suntem experientele noastre. De asta apreciem asa mult experientele bune – un apus de soare frumos, o scena preferata intr-un film, primul sarut, o victorie dramatica.”

Cel ce se increde in mine nu o sa guste moartea” (Cuvintele lui Iisus).

Astea au fost citatele mele preferate, imi cer scuze fiindca traducerea nu e perfecta, dar sper ca v-am incurajat sa cititi aceasta carte!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s