Am terminat o carte! (Partea a patra)

1

Azi, partea a patra cu citatele mele preferate din “Soul Keeping” de John Ortberg:

“(…) Nu va temeti de aceia care distrug corpul… mai degraba, sa va temeti de acela care poate distruge si sufletul si trupul in iad.” (Cuvintele lui Iisus)

“Aceasta era esenta avertizarii lui Iisus: protejeaza-ti sufletul. Pazeste-l. Fa-i loc in viata ta ca sa ai grija de el.”

“(…) avem doua lumi de administrat: o lume exterioara a carierei, posesiunilor si a relatiilor noastre sociale; si o lume interioara, care e mai spirituala prin natura ei, unde ne selectam valorile si unde se formeaza caracterul – un loc unde se pot practica inaltarea spirituala, confesiunea si umilitatea.”

“Nu mai eram capitanul sufletului meu.” (Cuvintele lui Oscar Wilde)

“Un suflet fara un centru de gravitatie are dificultati in a lua decizii. (…) Un suflet fara un centru de gravitatie e in mod constant vulnerabil in fata oamenilor sau a circumstantelor. (…) Un suflet fara un centru de gravitatie nu are rabdare. (…) Un suflet fara un centru de gravitatie este usor afectat de catre situatiile externe. (…) Un suflet fara un centru de gravitatie isi gaseste identitatea in lucruri externe.”

“Toate trupurile sunt ca si iarba, toata gloria omeneasca e ca o floare pe camp. Temporara. Usor de inlocuit. Asta e adevarat, fie ca o persoana crede in Biblie sau nu.”

“Noi avem un radar pentru eternitate. Fiintele omenesti au un instinct ca viata nu se termina cu mormantul. Si avem o foamete pe care aceasta lume nu o poate satisface. Iarasi, nu trebuie sa crezi in Biblie ca sa vezi asta. Uita-te la piramide. Viziteaza o casa de batrani. Dumnezeu a pus eternitatea in inimile oamenilor.”

“(…) cel mai important lucru pe care il facem in aceasta viata este sa ne pregatim pentru viata care urmeaza sa vina.”

“O sa fie dureri mari, si apoi o sa fie multa bucurie. La urma, bucuria castiga. Deci daca bucuria nu castigat inca, nu este inca sfarsitul.”

“Laboratorul tau este viata ta – acolo iti faci experimentele. ”

“Dumnezeu vrea sa faca fiecare moment din viata mea glorios prin prezenta Lui. (…) Cel mai bun loc de a incepe sa traiesti viata cu Dumnezeu este in momentele mici. (…) Cand ma trezesc, il invit pe Dumnezeu: fii cu mine astazi.”

“(…) Oamenii arata diferit cand ma uit la ei prin ochii lui Dumnezeu.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s