Am terminat o carte! (Partea a treia)

Thessalonians-5-23-500x377

Azi partea a III-a a citatelor mele preferete din “Soul Keeping” de John Ortberg:

“Dorinta e o forma de energie.”

“Sufletul este intr-un fel ca regele pe tabla de sah. Regele este cea mai limitata dintre piesele de sah; se poate muta doar cate un patrat pe rand. Dar daca pierzi regele, jocul e pierdut.”

“Suntem limitati in practic orice domeniu: in inteligenta noastra, in puterea noastra, in energia noastra, in moralitatea noastra. (…) Suntem limitati in orice fel, mai putin unul: avem dorinte nelimitate. Mereu vrem mai mult: mai mult timp liber, mai multa intelepciune, mai multa frumusete, mai multe filmulete amuzante pe YouTube.”

“Daca sufletul tau este devotat unui lucru care devine pentru tine mai important decat Dumnezeu, acel lucru este idolul tau.”

“Lucruri frumoase ca mancare, shopping, distractie, hobby-uri si placeri pot deveni intr-un mod imperceptibil din bucurii ocazionale, adictii.”

“Ceea ce sufletul are nevoie cu adevarat este Dumnezeu. Putem incerca sa umplem nevoia aceasta cu altceva, dar sufletul nu o sa fie niciodata satisfacut fara Dumnezeu.”

“Eu si nimeni altcineva sunt responsabil pentru starea in care se afla sufletul meu.”

“Trebuie sa iti organizezi zilele in asa fel incat sa experimentezi multumire deplina, bucurie si incredere in viata ta zilnica cu Dumnezeu” (cuvintele lui Dallas Willard)

“Daca sufletul tau nu este sanatos, nu poate ajuta pe nimeni. Nimeni nu trimite un doctor cu pneumonie ca sa aiba grija de pacienti cu sistem imunitar slabit. Tu si nimeni altul esti responsabil pentru bunastarea sufletului tau.”

“Capacitatea noastra de a trai in negare legat de legea consecintelor este imensa si este daunatoare sufletului.”

“Sufletul tau nu este tot una cu emotiile tale. (…) Simplul fapt de a eticheta o emotie ii reduce impactul emotional asupra dispozitiei. Reduce de asemenea si activitatea creierului in regiunea asociata cu emotiile primitive puternice.”

“(…) oamenii binecuvantati sunt ca si copacii plantati aproape de o apa, care dau fruct in sezon, si carora nu li se usuca frunzele; ci prospera in tot ceea ce fac.”

“(…) sufletul nostru este ca un curs de apa care da putere, directie si armonie fiecarei zone din viata noastra.”

“Sufletele noastre le avem imprumutate. Intr-o zi, Dumnezeu o sa evalueze cu noi ce au devenit sufletele noastre. Asta e ceea ce conteaza cel mai mult din viata noastra.”

“O sa avem mereu cea mai mare grija de lucrurile noastre cele mai de valoare.”

“Traim intr-o lume care ne invata sa fim mai preocupati de starea masinilor noastre, sau a carierelor noastre, sau a afacerilor noastre, decat de conditia sufletelor noastre.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s