Am terminat o carte! (Partea a doua)

soul-keeping-meme6

“Sufletul integreaza vointa, mintea si trupul. Pacatul le dezintegreaza. In pacat, dorinta mea de placere sau furie sau superioritate imi domina vointa. Vointa mea, care a fost facuta ca sa guverneze trupul meu, devine inrobita de ceea ce vrea corpul meu.”

“Copiii intotdeauna stiu mai mult decat credem noi.”

“(…) e mai bine sa fii o mizerie cinstita in fata lui Dumnezeu decat un “sfant” mincinos.”

“Dumnezeu ne-a creat ca alegerile noastre, gandurile si dorintele noastre si comportamentul nostru sa fie in perfecta armonie intre ele si sa fie insufletite de o conexiune neintrerupta cu Dumnezeu, intr-o armonie perfecta cu El si cu toata Creatia Lui. Asta e un suflet pus in ordine.”

“Viata impartita e o viata ranita, si sufletul continua sa ne cheme ca sa vindecam rana. ”

“Cand vointa mea este in mod consistent, liber, vesel, aliniata cu ceea ce are valoare cel mai mult pentru mine, sufletul meu gaseste odihna. Asta este plenitudinea. ”

“Prea des, vointei noastre ii lipseste puterea de a controla mintea, si ii permite acesteia sa mearga in locuri unde nu vrem sa mergem.”

“Obiceiurile mananca vointa ca mic-dejun” (Habits eat willpower for breakfast, nu suna asa bine in romana :), scuze)

“Exista dovezi neurologice reale pentru puterea reflectiei spirituale care ne face constienti de pacat. (…) Crestinii folosesc aceeasi parte a creierului ca sa se evalueze pe sine si sa ii evalueze pe altii. (…) Rugaciunea, meditatia si confesiunea au de fapt puterea de a reconecta creierul intr-un mod care ne face mai putin auto- referentiali si mai constienti de modul cum ne vede Dumnezeu pe noi.”

“Noi suntem suflete. Totul este conectat. ”

“Sufletul meu isi aminteste lucruri pe care eu le uit.”

“(…) Cand mintea mea se focuseaza pe ceea ce este bun, puterea integratoare a sufletului imi face vointa sa aleaga acest lucru bun, si corpul meu sa traiasca in acest fel.”

Partea a 3-a maine šŸ™‚

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s