Am terminat o carte!

Soulkeeping_960x350.1398454852

A doua carte terminata anul asta (prima a fost “Inainte sa te cunosc“), o sa incerc sa selectez si sa traduc cele mai frumoase citate, desi jumatate din carte e subliniata, si eu subliniez ce mi se pare cel mai frumos/ profund 🙂 nu sunt mandra ca e doar a doua carte, dar citesc in acelasi timp 5-6 😀 m-am hotarat sa incerc sa ma concentrez doar pe cate una in parte.

“John ne aminteste ca desi traim intr-un corp, sau intr-un context al unei cariere sau familii sau comunitati sau serviciu, exista un suflet care integreaza intreaga noastra persoana – dorinta, minte, si suflet – intr-o fiinta spirituala neincetata cu un destin etern in universul minunat al lui Dumnezeu.”

“Sufletul nostru este ca un curs de apa, care da putere, directie si armonie fiecarei zone din viata noastra. Cand cursul este cum ar trebui sa fie, suntem in mod constant reimprospatati si exuberanti in tot ceea ce facem, pentru ca sufletul nostru insusi este profund inradacinat in maretia lui Dumnezeu si a imparatiei Lui, incluzand in natura; si tot dinauntru nostru este insufletit si directionat de catre cursul sufletului. In acest fel, suntem in armonie cu Dumnezeu, realitatea, si cu restul naturii umane si al naturii in general.” (Dallas Willard, “Restaurarea inimii”)

“Graba este dusmanul urias al vietii spirituale in zilele noastre. Trebuie sa elimini fara mila graba din viata ta.” (cuvintele lui Dallas Willard)

“Destinul tau etern nu este pensionare cosmica; este sa fii parte dintr-un proiect extrem de creativ, sub un leadership inimaginabil de splendid, pe o scara de neconceput de vasta, cu crescande cicluri de rodire si bucurie – asta este viziunea profetica pe care ochii n-au vazut-o si urechile nu au auzit-o. ” (cuvintele lui Dallas Willard)

“Cel mai important lucru in viata ta este nu ceea ce faci; este ceea ce devii. Asta vei lua cu tine in eternitate.” (cuvintele lui Dallas Willard)

“Maretia sufletului este diponibila oamenilor care nu au luxul sa fie extatici despre conditia si felul cum arata corpurile lor.”

“Sa traiesti fara suflet este mai rau decat sa nu traiesti.”

“Poate ar trebui sa existe o zi in care sa-ti aduci sufletul la serviciu.” 🙂

“Cand vorbim despre dragoste, vorbim despre suflet.”

“Viata mea interioara este unde traiesc gandurile mele secrete si sperantele mele si dorintele mele. Pentru ca viata mea interioara e invizibila, e usor de neglijat.”

“Ce conduce viata ta in orice moment dat este sufletul tau. (…) Sufletul este centrul vietii pentru fiintele omenesti”  (cuvintele lui Dallas Willard)

“Sufletul tau conecteaza gandurile tale si senzatiile tale si recunostinta ta si dorinta ta si trimite un mesaj catre intreaga fiinta a ta.”

“Daca sufletul tau este sanatos, nicio circumstanta externa nu-ti poate distruge viata. Daca sufletul tau este nesanatos, nicio circumstanta externa nu-ti poate salva viata.”

“(…) sufletul cauta armonie, conexiune si integrare. (…) Sufletul omenesc cauta sa integreze dorintele, mintea noastra, si corpul nostru intr-o persoana intreaga.”

“Sufletul este ceea ce integreaza dorintele (intentiile), mintea (ganduri si sentimente, valori si constinta), si trupul nostru (fata, limbajul corpului, si actiunile), intr-o viata intreaga.”

“A-ti pierde sufletul inseamna sa nu mai ai un centru sanatos care iti organizeaza si ghideaza viata.”

“Traim pe planeta sufletelor pierdute. (…) este pentru ca am inlocuit biserica, credinta si comunitatea cu o mica unitate care nu poate suporta greutatea sensului. Acesta este sinele.”

“In mod ironic, cu cat mai obsedati suntem de noi insisi, cu atat mai mult ne neglijam sufletul.”

“(…) deseori suntem mai atenti la munca noastra sau la corpul nostru, sau la banii nostri decat la sufletul nostru.”

“De fapt, sufletul tau poate fi in regula chiar si atunci cand totul in lume e gresit.”

“Sufletul inchis este moarte. Sufletul receptiv este viata.”

“Superficialitatea este blestemul zilelor noastre.”

“O persoana ar trebui sa fie profunda pentru ca viata insasi este profunda. (…) Un suflet profund traieste in constientizarea eternitatii, nu in simpla zi de azi.”

“Un suflet este in special profund cand este conectat cu Dumnezeu. Existenta Lui eterna, omniscienta Lui si dragostea Lui sunt toate dincolo de orice masura.”

“Sufletul ocupat se ataseaza de lucrurile gresite.”

Partea a doua maine 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s